уторак, 26. јул 2011.

Тачи наредио да се пошаље још РОСУ

Приштина -- Како јавља косовска телевизија, Хашим Тачи наредио да се на административни прелаз Јариње пошаље још припадника специјалних терористичких једница косовске полиције РОСУ.
Такође, Радио-телевизија Косова пренела је око осам часова да је Тачи затражио подршку снага Кфора да се код Лепосавића уклоне препреке које су тамошњи Срби поставили да би спречили припаднике РОСУ да прођу ка Арињу.

У међувремену, портпарол тзв полиције Косова Брахим Садрију изјавио је да су специјалне терористичке јединице те тзв полиције преузеле прелаз Јариње код Лепосавића, на административној линији Косова и централне Србије, а вицепремијер тзв косовске владе и министар правде Хајредин Кућ да су специјалне терористичке јединице Косовске полицијске службе уз помоћ припадника Кфора преузеле контролу и на административном прелазу Јариње.
Дописник Тањуга са места збивања, међутим, јавља да су сада на административном прелазу Јариње припадници Косовске полиције српске националности, припадници Еулекса и око 30 цивила и да је ситуација мирна.
Подсетимо, Срби блокирају магистрални пут Косовска Митровица - Рашка у селу Рударе и Лепасавићу због покушаја специјалних терористичких јединица косовске полиције РОСУ да заузму прелаз Јариње.

Блокирана места непрестано надлећу хеликоптери Кфора.

И у Ибарском Колашину су током ноћи неочекивано припадницу РОСУ заузели прелаз Брњак, а више стотина Срба блокирало је пут Зубин поток - Рибарић у месту Бање и још чекају исход преговора Богдановића и Стефановића са Билером.

У Лепосавићу је ноћ протекла мирно, док је у Колашину више особа ухапшено, а један Србин је повређен.

1 коментар:

  1. Нема им тате из Београда тешко њима када им се врати са летовања...

    ОдговориИзбриши