среда, 27. јул 2011.

У Косовској Митровици уведено ванредно стање

У Косовској Митровици уведено ванредно стање
27.07.2011.


Административни прелази Јариње код Лепосавића и Брњак код Зубиног Потока и даље су блокирани. У Звечану је у току састанак шефа тима Владе Србије за преговоре са Приштином Борислава Стефановића и команданта КФОР-а Ерхарда Билера.


Након што су привремено ноћас уклоњене, Срби са севера Косова рано јутрос поново су поставили барикаде у близини административних прелаза Јариње и Брњак.


Због погоршане безбедносне ситуације на северу покрајине Опстинско веће општине Косовска Митровица увело је ванредно стање. То подразумева ограничење рада угоститељских објеката на период од 07-15 часова. Општинско веће позива све грађане Косовске Митровице да схвате озбиљност безбедносне ситуације, да се одговорно понашају и схвате суштину и значај одлука Општинског већа. У случају да се одлука Већа у погледу ограничавања радног времена не спроведе, према прекршиоцима биће предузете предвиђене законске мере.Веће Косовске Митровице захтева од Владе и председника Србије и ресорних министарстава да сходно уставним овлашћењима предузму све расположиве мере ради заштите територијалног интегритета.


Такође се наводи да се у извршавању задатака заштите и спасавања укјуче сви способни грађани који су дужни да се одазову позиву органа у извршењу задатака.


У Звечану је у току састанак шефа тима Владе Србије за преговоре са Приштином Борислава Стефановића и команданта КФОР-а Ерхарда Билера.


Они разговарају о спровођењу споразума о повлачењу специјалних јединица косовске полиције са прелаза Јариње и Брњак на северу Косова, као и о повратку припадника Полиције Косова српске националности који су на тим прелазима били пре покушаја специјалаца да их заузму.


Извор: Радио КиМ

Нема коментара:

Постави коментар