четвртак, 28. јул 2011.

РОСУ тукла Србе из Клокота

Dusan Mirkovic koga su tukli pripadnici ROSU (Foto Klokot radio)
Душан Мирковић кога су тукли припадници РОСУ (Фото Клокот радио)

Јутрос око 6:30 на путу Витина -Штрпце у месту Догановић припадници РОСУ тукли су Душана Мирковића и Зорана Свилановића из Клокота. КФОР обавештен о догађају, јавља Клокот радио.
Мирковћ и Свилановић су пољопривредници који су се кренули у Штрпце како би на локалној пијаци продали своје производе. 


Према речима Мирковића полицајци РОСУ су на бруталан начин поступали са њима, тукли их и присилили да скину старе српке регистарске таблице са аутомобила.



“Припадници Росе су нас зауставили и буквално нас извукли из аутомобила и почели да нас туку, тражили су да “почупамо таблице” са кола”, казао је Мирковић.


Мирковић наводи да припадници специјлане јединице од њих нису тражили документа већ су само викали “излазите напоље” и извукли их из аутомобила.


“Поступали су врло брутално. Причали су на албанском и све време су нас вређали. Ми смо скинули таблице са аутомобила. Онда су нам рекли да уђемо у ауто и питали нас одакле смо дошли. До сада овако нешто нисам доживео. Дванаест година нису овако брутално поступали са нама”, казао је Мирковић.
Dušan Mirković, koga su jutros pretukli ROSU (Foto Klokot radio)
Из косовске полиције у Штрпцу КИМ радију је речено да случај није пријављен. “Нисмо информисани о овом догађају. Полицијској станици није пријављен овај случај”, каже Драган  Ивановић, командир полицијске станице у Штрпцу. 

Клокот радио јавља да је случај пријављен КФОР-у.

Нема коментара:

Постави коментар