понедељак, 19. септембар 2011.

ПРОВОКАЦИЈЕ ПРЕД ТОМПСОНОВ КОНЦЕРТ ХРВАТИ МОКРИЛИ НА СРПСКУ ЦРКВУ У ВУКОВАРУ!

Организатори маратона хрватских бранитеља уринирали по цркви Светог вазнесења Господњег у Трпињи Мештани у страху од нових инцидената

ВУКОВАР - Олакшали се на цркву!
Само седам дана пред концерт Марка Перковића Томпсона у Вуковару у оближњој Трпињи догодио се несвакидашњи инцидент. Наиме, двадесетак Хрвата уринирало је по православној цркви која се последњих неколико дана реновира.

- Група људи са два комбија и једним аутомобилом, која прати учеснике маратона у част хрватских бранитеља, зауставила се испред цркве Светог вазнесења Господњег и пред мештанима је уринирала по огради! Ускоро се ту затекао и начелник општине Мирко Палић, који је позвао полицију -.
Они додају да је више него очигледно да су организатори бранитељског маратона инцидент направили због Томпсоновог концерта.

-Можемо тек да замислимо шта ће да нас снађе после концерта 24. септембра. Овај догађај је само увертира у оно што следи следећег викенда - стрепе мештани Трпиње.

Иначе, организатор маратона је Удруга бранитеља, а такозвани ултрамаратон већ 10 година се трчи на релацији Загреб-Вуковар. Бранитељи су иначе познати по црној усташкој застави с натписом „За дом спремни“!

Начелник општине Трпиња Мирко Палић потврдио нам је да се овај инцидент догодио:
- Дошао сам одмах након тога, звали су ме огорчени мештани. Задржао сам очевице и позвао полицију, која нам је узела изјаве.

Трипња је само два километра удаљена од Трпињске цесте, на којој ће се одржати планиран концерт, а Палић наводи да су људи уплашени, али да се он нада најбољем упркос најавама да ће бити нових инцидената.

Прота Кузмановић: Дође ми да иселим Трпињу

Црква Светог вазнесења Господњег грађена је од 1750. до 1755. године, а протонамесник Саша Кузмановић каже да се слични инциденти дешавају свакодневно:

- Стално упозоравам полицију, али не реагују. Коначно, рекао сам им да нас више не бране! Ово је Сизофов посао, а тек нам долазе тешки дани. У новембру очекујемо серију провокација и инцидената. Недавно се мокрење догодило у присуству полиције! И ником ништа! Људи су узнемирени и због Томпсоновог концерта. Дође ми да иселим целу Трпињу на 24 сата док тај белај не прође! - наводи отац Саша.

Нема коментара:

Постави коментар