недеља, 18. септембар 2011.

СРПСКИ КУПУС ЗА НЕМАЧКЕ ВОЈНИКЕ!

Отоплило на барикади!

Војници немачког батаљона Кфора прихватили су јуче кроз бодљикаву жицу поклон од бранилаца барикаде у Јарињу - десетак порција купуса који су људи на барикадама претходно скували у земљаном лонцу, тик поред велике препреке од шљунка.

Сцена на Јарињу јуче касно поподне, после дана неповерења, ограђивања, подизања препрека, била је помало нестварна, право чудо. Срби са барикада прешли су најпре преко великог брда шљунка, спустили су до бодљикаве жице, препреке коју је подигао Кфор...

Немачки војници прво су се мало нећкали, а онда су двојица њихових командира пришли барикади и кроз жицу прихватили порције куваног купуса:
- Ово је наш специјалитет, али и доказ колико смо ми добри људи, колико смо овде своји на своме - рекли су Срби Немцима који се срдачно захвалили на храни коју су примили.
  
На барикади су окачени и панои на којима пише "У нашем је лонцу купус и сланиница, а у вашем лонцу меткови и бодљикава жица" и "Нема глади на барикади, док се Србин купусом слади". На највећој централној барикади су поставили пано на коме су написали имена свих концентрационих логора и додали "Косово и Метохија....? и стоп фашизму".

Нема коментара:

Постави коментар