среда, 21. септембар 2011.

Мирна ноћ на северу КиМ

KFOR na Jarinju (Foto KIM)
Ноћ на северу Косова и Метохије протекла је мирно, уз дежурање неколицине грађана на барикадама на административним прелазима Јариње и Брњак, као и барикадама на путевима у унутрашњости.
Киша је током ноћи лила и уследило је знатно захлађење што је отежало дежурства грађана на барикадама.Дежурање је организовано до детаља, тако да грађани на смену пазе на блокаде путева.


На барикади на административном прелазу Јариње синоћ је одржан тренинг омладинаца фудбалског клуба „Космет“ из Лепосавића, а за вечерас је најављено да ће бити одржано књижевно вече са песницима са Косова и Метохије, јавља Тањуг.


Претходна два дана, када се почело са организовањем посебних садржаја на барикадама, одржана је приредба културно-уметничког друштва "Копаоник" из Лепосавића, и претходно "Купусијада". 


Јучерашњи дан био је обележен уклањањем бодљикаве живе од стране КФОР-а на прелазу Брњак, који међународне снаге сматрају отвореним. 


Пешаци, како наглашавају КФОР и ЕУЛЕКС, могу да пређу овај прелаз, док барикада спречава саобраћај аутомобилима.
На административном прелазу Јариње ситуација је остала непромењена и тамо војници КФОР-а нису уклонили бодљикаву жицу, коју су поставили приликом његовог затварања.

Нема коментара:

Постави коментар