субота, 19. новембар 2011.

Ухапшен Сејф ал Ислам!

Сејф ал Ислам, син убијеног либијског вође Моамера ел Гадафија ухапшен је у месту Обари на југу Либије. Операција трајала три дана. "Мач ислама" ухваћен после потере у којој су улествовали и британски и катарски специјалци.S1.jpg

Гадафијев син је ухапшен са најамње два помоћника док је покушавао да побегне у Нигер, саопштиле су либијске власти. Сејф ал-Ислам је, како кажу, у добром здравственом стању, а на првој фотографију после хапшења види се да су му превијени прсти.
Нове власти су саопштиле да су га заробиле јединице из Зинтана, исте оне које су ухватиле и затим брутално убиле Моамера и Мотасима Гадафија. 
Војни командант некадашњих побуњеника Башир Телба рекао је на конференцији за новинаре да ће Гадафијев син бити задржан у Зинтану "све док не буде формирана нова влада, која ће га предати Међународном суду".
"Ово је историјски тренутак за Либију", рекао је Телба.
После убиства Сејфовог оца и брата Мутасима спекулисало се да је "мач ислама", пребегао у Нигер и да преговара о предаји са Међународним судом правде, који га тражи због оптужби за злочине против Човечности.
Данима се није знало да ли је конвој Гадафијевог сина уопште прешао границу, док су за њим трагали некадашњи побуњеници, али и британски и катарски специјалци, узт помоћ беспилотних летелица.
Моамер ел Гадафи и син Мутасим брутално су убијени 20. октобра у Сирту, чиме је окончан осмомесечни рат у Либији.


Нема коментара:

Постави коментар