четвртак, 20. октобар 2011.

Албанац убио Србина и двојицу ранио јер нису хтели да му продају кућу

Према сазнањима "Блица", око 12.30 часова рањено је троје Срба у селу Добруша, које се налази поред Пећи у већинској албанској средини. Мишко Коматина (47), на кога је пуцао комшија Албанац, преминуо је у болници у Пећи од последица рањавања. Како “Блиц” сазнаје, косовска полиција у Пећи је идентификовала починиоца, међутим, ни после сат времена од пуцњаве није ухапшен.

Рањени Дејан Богићевић



Како “Блиц” сазнаје у Еулексу, рањени су Ранко Ојданић (45) и Дејан Богићевић (45).

Дежурни ортопед у болници у Косовској Митровици Душан Петровић рекао је Тањугу да се ради о теш
ким телесним повредама и да ће оба пацијента бити оперисана у току дана.

“Оба пацијента су повређена ватреним оружјем. Ојданић има прострелну рану кроз десну петну кост, а Богићевић има прелом десне надлактице и леве подлактице. Ово је период опсервације. У току вечери они ће бити оперисани”, казао је др Петровић.

На Србе јужно од Ибра пуцао је комшија Албанац и тренутно нема прецизних података о тежини повреда.

Како “Блиц” сазнаје повређени Србин Мишко Коматина избегао је из села Добруша, али повремено одлази да обиђе кућу.

Министарство осудило убиство у Добруши
Министарство за Косово и Метохију осудило је и захтевало од Еулекса да пронађе и казни нападача који је у селу Добруша, у општини Исток убио једног и ранио двојицу
Срба. Министарство тражи од међународних чинилаца, не да декларативно, већ фактички обезбеди личну и имовинску сигурност Срба у Покрајини.

- Симпотоматично је да увек када криза на северу Покрајине ескалира, крену инциденти и напади на Србе јужно од Ибра. Такође, чињеница је да ниједан напад на Србе јужно од Ибра протеклих месеци није расветљен, нити су нападачи откривени - наводи се у саопштењу.

Министарство за Косово и Метохију више пута је упозоравало Еулекс да обезбеди личну и правну сигурност Срба, јер косовска полиције није способна, или неће да ради оно што јој је посао, каже се у саопштењу.

И косовска влада је осудила је напад и изразила “искрено саучешће породици преминулог”, наводећи да је без обзира на околности под којима се догодио тај чин неприхватљив и кажњив. Они су позивали надлежне органе да предузму све мере да починилац тог акта буде изведен пред суд и добије заслужену казну.

Данас му је дошао у посету комшија Албанац и присиљавао га да прода кућу и земљу, што је овај одбио. Комшија је потом пошао руком испод капута рекавши “само да узмем телефон”. Међутим, извадио је пушку и пуцао у Србе.

Богдановић сматра да Албанцима није стало до суживота
Министар Владе Србије за Косово и Метохију изјавио је да данашње убиство једног и рањавање двојице Срба у селу Добруша код Пећи, указује на то да Албанцима није стало до суживота.
Горан Богдановић је за Радио-телевизију Србије оценио да "данашњи напад показује да очигледно Албанцима није стало до помирења и суживота".

Министар је истакао да је добро што је Еулекс "по први пут" обавестио да преузима истрагу, али је рекао да га забрињава то што починилац није ухапшен иако се зна ко је.

Нема коментара:

Постави коментар