петак, 28. октобар 2011.

Кфор уклонио барикаду код Брњака

BRNJAK - Vojnici Kfora rano jutros uklonili su barikade koju su Srbi držali na ulazu na administrativni prelaz Brnjak iz pravca Ribarića. Oni su vratili su Srbima, jedan od tri kamiona koja su rano jutros uklonila sa barikade na ovom administrativnom prelazu. Kamion je vraćen pod uslovom da ne bude parkiran u međuzoni, već iza administrativne linije, na teritoriji centralne Srbije.


Акција је, како су рекли Тањугу, изведена нешто после три сата, а војници Кфора су том приликом уклонили неколико камиона.



Један камион је гурнут у провалију према језеру Газиводе, други одвучен на сам прелаз Брњак који је и даље затворен, а који контролишу војници, док је трећи камион померен у страну.

Како су Тањугу потврдили Срби који су се ту рано јутрос затекли, акција је била муњевита, и у њој је учествовао велики број војника Кфора. Војници су, према њиховим речима, са оклопним транспортером померили теретна возила са пута од којих је један одгуран у провалију.

Кфор је претходних дана преузео све барикаде које су спречавале саобраћај из правца Зубиног Потока, а сада је уклонио и последњу препреку из правца централне Србије.

Саобраћај се, као и претходних дана, одвија алтернативним путем изнад прелаза Брњак, на којем контролу саобраћаја врше војници немачког и француског контингента.

На путу из правца Рибарића одакле су уклоњени камиони војници Кфора су поставили своју препреку од бодљикаве жице.
ЈАВЉА БЛИЦ

Нема коментара:

Постави коментар