среда, 04. јануар 2012.

Референдум и у Лепосавићу


Одборници СО Лепосавић донели су одлуку на вандредној седници да се у тој општини одржи референдум на којем ће се грађани изјашњавати о томе да ли прихватају или не прихватају инсталирање косовских институција на северу Косова.
Седници је присуствовало 16 од 31 одборника. Одборници из редова Демократске странке нису присуствовали заседању.

Председник Општине Лепосавић, Бранко Нинић рекао је у изјави за КИМ радио да су демократе против референдума јер се његово одржавање коси са Уставом Републике Србије. Иако је Скупштина донела одлуку да се референдум одржи и у тој најсевернијој општини на Косову, Нинић сматра да референдум неће донети ништа добро косовским Србима.

“Ово је одлука Скупштине и њеног председника, а не одлука председника општине. Ја се не слажем са том одлуком, али Скупштина ће, по овом питању, надаље радити свој посао”, казао је Нинић.

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић казао је за КИМ радио да је одлука одборника СО Лепосавић показала да су Срби на северу Косова потпуно јединствени.

“Одборници СО Лепосавић придружили су се својим колегама из општина Косовска Митровица, Зубин Поток и Звечан и на тај начин указали на јединство које је присутно на северу Косова. Такође смо показали да смо чврсто решени да не дозволимо инсталирање институција непризнате државе Косово на северу”, истакао је Пантић.

Одборници Скупштина општина Косовска Митровица, Зубин Поток и Звечан раније су на ванредним седницама донели одлуку да се у овим општинама одржи референдум у фебруару, на коме ће се грађани изјаснити да ли прихватају институције Приштине.

Референдум би, како је најављено, требало да буде одржан 14. и 15. фебруара, а на гласачком листићу грађани ће се изјаснити заокруживањем речи "да" или "не".
Извор: КИМ радио

Нема коментара:

Постави коментар