среда, 21. септембар 2011.

Враћена косовска роба која је ушла у Србију

Неколико камиона, који су претходне ноћи ушли у Србију са робом са Косова, данас су враћени назад на Косово, саопштили су царински службеници Србије.
Косовска царина саопштила је данас да "царински службеници Србије" не дозвољавају улаз робе са Косова, наводећи пример да је враћено неколико камиона са робом који су претходне ноћи ушли у централну Србију на прелазу "Бела земља" код Косовске Каменице, јавља Тањуг. 



"Камиони са робом са Косова, којима је синоћ дозвољен улазак на територију Србије и који су послати на терминал у Прешеву, данас су враћени назад на Косово. Цариници (Србије) су тражили од увозника документацију паралелних пореских структура Републике Србије на Косову, јер, како су навели, документација коју су издале косовске власти, за њих није прихватљива", навео је портпарол косовске царине Адриатик Ставиљеци.


Он је додао да је "документација косовског извозника урађена у складу са стандардном документацијом која се користи у случајевима извоза, у складу са правилима која су предвиђени са споразумом ЦЕФТА, на чему се и заснива Споразум о признавању царинских печата, који је постигнут 2. септембра 2011 године, у Бриселу, а који су потврдили и званичници Царине Косова". 


Министарка трговине и индустрије у косовској влади Мимоза Кусари-Љиља је рекла да споразум морају да поштују обе стране, и најавила одлуку о евентуалном поновном увођењу реципроцитета забране увоза робе из Србије веома брзо. 


Кусари - Љиља је казала да ће мере реципроцитета бити уведене веома брзо, али да претходно треба искоординирати неколико потеза, не неваодећи који су.
ЈАВЉА РАДИО КиМ

Нема коментара:

Постави коментар